Der findes efterskoler til alle

Ville det være noget for dig med en fed skoletid? Så rekommanderer jeg dig en efterskole. Der findes mellem tohundredehalvtreds og tohundredehalvfjerds efterskoler i landet: både i nord, syd, øst og vest. En efterskole er en skoleform, der kommer fra Danmark, og her har elever på omkring 15 år muligheden for at tage fra ottende til tiende klasse. Det er egentlig en form for kostskole, hvor man både bor plus er i skole. De unges faglige og personlige udvikling tager efterskoler sig af, og derfor er det et godt afsæt til det videre liv.

Ikke een efterskole er magen til de andre, hvilket vil sige, at der helt sikkert også eksisterer en efterskole, der matcher dig og dine behov. F.eks. findes der efterskoler til dem, som har specielle nødvendigheder, blandt andet efterskoler til nogle, som er ordblinde. Skolerne indehaver utallige varierende frivillige fag, aktiviteter, arrangementer plus udlandsrejser. Du kan faktisk tage på en efterskole, hvor alle elever har den samme interesse. Det kan være en idrætsefterskole.

Man siger, at eet år på efterskolen svarer til 7 ”rigtige” år. Det kan man vel godt forstå, hvis man reflekterer over hvor mange ting, du faktisk på bare eet efterskoleår oplever. Du vil derforuden få en masse gode ven/-inder, hvilke du hurtigt lærer godt at kende, på grund af at I lever sammen: bor sammen plus er i skole sammen. Majoriteten af efterskoler tilbyder – foruden standardfagene – linjefag samt mange forskellige selvvalgsfag. Pga. det må du selv bestemme, hvordan dine lektioner skal komme til at se ud.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>