Energimærkning motiverer til energibesparelser

Den officielle energimærkning er blevet vedtaget som en følge af en vision om at kæmpe imod klimaproblemerne ved at ligge fundamentet for besparelser på energien. Dertil har politikerne gjort energimærkning af bygninger til en nødvendighed. Såfremt man som bygherre har behov for at få udarbejdet en en energimærkning af bygningens energiforbrugende komponenter som fx klimaskærmen og varmeanlægget, vil det være mest fordelagtigt at indgå en aftale med nogle rådgivende ingeniører, der er eksperter inden for udarbejdelse af energimærker til forskellige kategorier af bygninger som for eksempel villaer, tvillingehuse samt butikker og uddannelsesinstitutioner.

Et flertal af byrådene i landets kommuner er imidlertid meget visionære på klimafronten. Derfor har disse kommuner vedtaget, at den officielle energimærkning er nødvendig før det er muligt at få godkendt en færdigmelding. Det betyder, at man er tvunget til at få foretaget en energimærkning af huset, så snart klimaskærmen er klar eller måske lige inden hvad enten dig og din ægtefælle er i gang med at bygge et helt nyt parcelhus eller, om I planlægger en energirenovering.

Energimærkningen laves som et indgående tjek af husets klimaskærm, varmeanlæg samt energiforbrugende komponenter og inkluderer en en rapport, som skitserer eventuelle forbedringsforslag, der som udgangspunkt kan kombineres med en trykprøvning af huset. I forbindelse med at din partner og dig investerer i at få udarbejdet en energimærkning af en bygning, får I en en samlet karakter på energiskalaen, som indikerer, hvor miljøvenligt samt optimalt isoleret huset er set ud fra det forudberegnede energiforbrug.

På skalaen til energimærkning, anvendes karakteren A til huse, som opfylder de omfattende fordringer i de nye byggeregler, mens karakterer fra C til G angiver bygninger med et stigende forbrug af energi. Er jeres ejendom blevet opført i perioden 2006 til 2010 er karakteren B obligatorisk. Såfremt din partner og dig er indehavere af en villa med karakteren A som energimærkning, har I dog en chance for frit at vælge energiforsyning. Der er som følge deraf mange fordele ved at sørge for, at jeres ejendom får så optimal en energimærkning som overhovedet muligt.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>