Far har fået lidelsen tinnitus i ørerne, tror jeg

Min mening er, at den gamle sikkert har fået tinnitus, og han har også fået nedsat hørelse. Tinnitus er en lydfornemmelse, du kan have, selvom der ikke kommer lyd i ørerne fra omgivelserne. Farmand refererer det som en ringen i hans øre. Det har stået på i nogle måneder, og det virker som om, det formentlig bliver slemmere og slemmere. Det er yderst hårdt for mig, for han har altid været det menneske, som har lyttet, såfremt jeg ville af med noget, der var sket. Nu hvor han ikke er ejer af en god hørelse mere, men nedsat hørelse, har jeg ikke talt helt ligeså meget sammen med ham. Det har jeg svært ved at undvære.

Anledningen til, at far har nedsat hørelse, er en støjskade, for han er tidligere vejarbejder og benyttede ikke høreværn. Det tror jeg i alt fald. Der regnes med, at ørelidelsen tinnitus stammer fra ødelagte sanseceller i sneglen i det indvendige øre, nok også grundet en skade forårsaget af støj. Det minder mig for resten om, at jeg skal sige til min bror, som er guitarist, at han ikke må glemme at anvende et musikerhøreværn. Jeg har tænkt mig at tage min far med til øre-, næse- og halslægen på torsdag, som så kan lave en hurtig undersøgelse af hans hørelse. Hans læge vil nok henvise ham til en høreklinik, der laver en grundig undersøgelse af hans hørelse. Herefter snakkes der om, om løsningen er et høreapparat.

Ret mange divergerende slags høreapparater kan man få, og hvert høreapparat bliver rettet til, så det kan passe til ens hørenedsættelse. Min far skal sandsynligvis have et bag-øret høreapparat. Disse høreapparater består af to genstande: apparatet selv omme bag på dit øre plus en lydslange, der leder lyden hen til en prop i ørets fordybning og ind i det, som kaldes trommehinden. De førstående høreapparater benyttes til vanskelige høreproblemer og til mennesker, som skal kunne indstille lyden. Det er ens eget valg, hvorvidt man gerne vil modtage behandling samt få høreapparatet gratis af de officielle høreklinikker, eller om man vil have økonomisk bidrag til at købe høreapparatet fra en autoriseret privatejet høreklinik eller af forhandlere, der samarbejder med høreklinikker. Jeg mener, at det er sejt, at det kan tages imod omkostningsfrit hos en høreklinik. Jeg har hørt, at høreklinikker tager sig godt af deres kunder.

En støjfyldt arbejdsplads har farmand som sagt været på, og det var jo alvorligt talt en nødvendighed med høreværn, det er han et godt eksempel på, da for meget støj som sagt kan give dig høreskade. Jeg har hørt, at sådan cirka 60 procent af de mennesker, som har arbejde i et støjfyldt miljø, ikke gør brug af høreværn eller musikerhøreværn. Min bror er musiker, og jeg er sikker på, at også han får nedsat hørelse, såfremt han ikke snart begynder at bruge musikerhøreværn, mens han spiller.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>