Guide til det flotteste pillefyr

Dengang jeg tænkte på at udskifte mit oliefyr med et pillefyr, fik jeg vanskeligt ved at opsøge noget sted, hvor der faktisk blev tilbudt pålidelig rådgivning. Den mest pålidelige idé bliver ej altid at spørge en sælger, da den slags jo har som formål at sælge og derfor tit uddeler partiske råd.

At opsøge privatpersoner, som selv har investeret i pillefyr og derved vil oplyse om de fleste vanskeligheder & fordele, bliver vist det forstandigste valg. Den ting, som opholdt mig mest omkring et pillefyr, syntes at være, om man vitterligt har mulighed for at tjene penge. I forhold til olie bliver piller en hel del billigere: i dette tilfælde fandtes der faktisk næppe tvivl. I forhold til solceller & varme fra jorden sparer du tidligt slanter i samme størrelse som din investering, således at installationen snildt er prisen værd.

I forhold til et normalt oliefyr bliver et pillefyr mindre forurenende, i spørgsmålet omkring miljøbeskyttelse & udledning af kemikalier, samt anvendelse af træpiller, som produceres af levnede spåner af træ fra industrien, anses som mere bæredygtigt end gas. En smule mere vedligeholdelse er her uden tvivl , når man har et pillefyr i forhold til elvarme eller gas. Tungt samt svinende arbejde kan dette bestemt kaldes, da man selv bliver nødt til at påfylde træpiller. Nogle gange skal fyret tilmed tømmes for aske og rengøres.

At lidt arbejde kan stå i vejen for en indtjening på adskillige tusinde kroner pr. år, føler flertallet ganske vist ej.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>