Outsourcing af firmaets rekruttering til specialister skaber et ideelt match

Er rekruttering af nyt personale blevet en byrde, som stjæler for mange ressourcer for jeres firma? Den optimale løsning kan med stor sandsynlighed være at uddelegere personale rekruttering til et godt vikar- eller rekrutteringsbureau. Derpå kan medarbejderne fra HR i virksomheden bruge deres tid på personalet alt imedens virksomheden sandsynligvis får en ny medarbejder, som vil kunne bidrage med en hel del i organisationen fagligt såvel som personlighedsmæssigt, ifald et rekrutteringsbureau står for hele forløbet ifm. en optimal rekruttering af nyt personale. Men hvilke opgaver er det, at et vikar- eller rekrutteringsbureau er i stand til at tage vare på p.v.a. din virksomhed i forhold til rekruttering? Det vil undertegnede her besvare på baggrund af mine erfaringer med emnet som stammer fra mere end ti år i en funktion som HR-ansvarlig hos en international virksomhed.

I det øjeblik et firma vælger at overlade rekruttering til et vikarbureau, vil det altid være en forudsætning, at bureauets konsulenter får mulighed for at aflæse behov såvel som ønsker i arbejdsgiveren plus hos den enkelte kandidat. Dette før de får lejlighed til at møde hinanden. Samtidig får det pågældende firma kvalificeret hjælp til at lave den bedst mulige jobbeskrivelse såvel som en personprofil, førend selve rekrutteringen af den nye medarbejder påbegyndes. Efter den indledende fase er overstået, starter bureauet så selve rekrutteringen. Allerførst vil rekrutteringsbureauet som regel søge i deres kartotek for at finde potentielle kandidater. I de fleste tilfælde vil det lykkes at udpege den kandidat, der ender med at få jobbet, i kartoteket. Hvis ikke det lykkes, så vil rekrutteringsbureauet stå for samtlige opgaver i forbindelse med annoncering af jobopslag under den åbne rekruttering.

På dette tidspunkt i rekrutteringsforløbet er det muligt for virksomheden at fortsætte med sine normale opgaver, fordi bureauet står for alt arbejdet med at finde ca. 3 velegnede kandidater til stillingen, der så bliver inviteret til en jobsamtale ude ved den pågældende virksomhed. Under selve screeningen af kandidater benyttes nogle forskellige værktøjer med henblik på at sikre at rekrutteringen bliver optimal for begge parter. Sådanne værktøjer kan for eksempel være en såkaldt personprofilanalyse plus forskellige tests af kandidatens færdigheder. Derudover kan der udføres en referencekontrol hos nogle af kandidaternes tidligere chefer. Den optimale rekruttering fuldføres dog ikke ved, at firmaet får de tre mest kvalificerede ansøgere til samtale. Bureauets konsulenter sørger også for den nødvendige opfølgning når jobsamtalerne er ovre, og den nye medarbejder er fundet. Som en ekstra gevinst kan virksomheden vælge at bruge den særlige ”Try & Hire” ordning, der giver en enestående mulighed for at starte ansættelsen, som en midlertid ansættelse på tre måneder, hvorefter en fastansættelse kan ske.

Mulighederne ifm. outsourcing af rekruttering er med andre ord til at tage og føle på for lige præcis din virksomhed. Dig og dine medarbejdere får ikke blot en perfekt ny kollega på alle planer. Dette vil tillige ske med et meget lille forbrug af ressourcer for jer, så dig og dine kollegaer er i stand til at anvende ressourcerne på de almindelige arbejdsopgaver for firmaet under hele rekrutteringsforløbet. Når jeres virksomhed vil finde et professionelt vikarbureau til rekruttering af nyt personale, bør I altid undersøge, om det bureau, som I overvejer at samarbejde med, er certificeret af brancheforeningen, VICE.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>