Renovation af taget ved brug af nye tagsten eller tagplader

Er du i tvivl om, om dit tag godt kunne bruge en reparering eller evt. endda en komplet udskiftning? Er det herudover en mulighed, at dit tag skal bruge nyt spærtræ? Hvis der er start til sprækker, kan det godt betale sig at reparere dit tag ved brug af nogle splinternye tagsten el. tagplader, eksempelvis eternit tagplader, inden der sker værre ødelæggelser. Ved sådanne hændelser er nye tagsten en fornuftig investering, for når der kommer sprækker i dit tag, kan det føre til svamp plus vandskader i dit hjem. Det er herudover relevant, at der er noget kvalitets spærtræ, når det gælder taget, fordi det har en stor betydning for sikkerheden i hjemmet. Overvejer du at få noget spærtræ, spritnye tagplader el. tagsten, så skaf det nu, før skaderne er blevet større.

Når du investerer i nogle nye tagplader af eternit, behøver du ej være bange for, at de er i besiddelse af. Det stoppede nemlig i år 1984, at man brugte asbestfibre i eternit. Har du tag i eternit, som er fra før begyndelsen af firserne, burde du udskifte det til nogle splinternye eternit tagplader, før det går i stykker, og der evt. kommer forurening med asbest. Vælger du at købe disse eternit tagplader, skal du gå ud fra, at taget klarer sig i adskillige år. Dog kommer det også an på, hvor skrå en hældning taget har, hvor levetiden forbedres, jo større tagets hældning er. Det første varsel på slitage vil typisk være, at overfladen begynder at skalle af, eller der kommer huller.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>